Turkoosi

10,00 sis. ALV

3 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Turkoosi on rauhoittava ja viilentävä väri, joka yhdistetään hienostuneisuuteen, energiaan, viisauteen, tyyneyteen, ystävyyteen, rakkauteen ja iloon. Sen eri sävyissä on pehmeä ja naisellinen tunnelma, minkä vuoksi sitä pidetään usein ”tyttöjen värinä”. Joitakin turkoosin värin muunnelmia käytetään kuvaamaan vettä, ja niistä käytetään nimityksiä akvamariini ja aqua.

Turkoosi, rumpuhiottu, noin 3-4cm.

  • Turkoosi on hyvän onnen symboli. Sekä väri että turkoosi kivi symboloivat ystävyyttä, ja niiden uskotaan tuovan rauhaa kotiin ja kaikkiin siellä asuviin. Siksi kiveä käytetään usein onnenkantolaisina.
  • Turkoosi symboloi suojelua. Turkoosi väri symboloi suojelua negatiiviselta energialta ja vahingolta. Kiveä on käytetty vuosikymmeniä suojeluamuletteina. Sen uskotaan myös suojelevan sinua ja omaisuuttasi menetyksiltä, hyökkäyksiltä, varkauksilta tai onnettomuuksilta. Siksi monilla ihmisillä on tapana kantaa sitä mukanaan matkoillaan.
  • Turkoosilla on parantavia ominaisuuksia. Sanotaan, että turkoosilla värillä on parantavia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kehoon ja mieleen. Monet uskovat, että se auttaa neutraloimaan happamuutta, lievittää vatsavaivoja, reumaa ja virusinfektioita ja toimii samalla tulehduskipulääkkeenä, joka auttaa parantamaan kommunikaatiotaitoja ja rauhoittamaan mieltä.
  • Turkoosi edustaa vettä. Rauhallisen energiansa vuoksi turkoosin värillä sanotaan olevan selkeä ja vahva yhteys luonnonelementtien, kuten veden tai ilman, puhtauteen.

Turkoosi väri tuli suosituksi Egyptissä, kun egyptiläiset löysivät turkoosin jalokiven ensimmäisen kerran yli 7500 vuotta sitten. He himoitsivat jalokiveä, pitivät sitä pyhänä ja uskoivat sen sisältävän metafyysisiä voimia. Turkoosia käytettiin koruissa ja myös kuningas Tutankhamonin sisäarkussa.

Egyptiläiset valmistivat turkoosia pigmenttiä kuumentamalla yhdessä hiekkaa, kalkkikiveä ja kuparia, minkä tuloksena saatiin rikas, kylläinen kuninkaallinen turkoosi pigmentti, jota kutsuttiin nimellä ”Egyptin sininen”. Pigmentti oli erittäin suosittu, ja pian persialaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset ottivat sen käyttöönsä ja rakensivat jopa suuria tehtaita pigmentin tuotantoa varten.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Turkoosi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *