Lepidoliitti torni

15,00 sis. ALV

Lepidoliittiä pidetään rentoutumisen kivenä tai mielen rauhoittajana. Sitä sanotaan edistävän rentoutumista, rauhoittavaa uneen ja lievittävän stressiä.

n. 8cm korkea.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Lepidoliitti on mineraali, joka kuuluu liuskejauheeseen. Se on litium-rikas mineraali ja sitä kutsutaan joskus myös ”litiumliuskaksi”. Nimi ”lepidoliitti” juontuu kreikan sanoista ”lepidos”, joka tarkoittaa suomua, ja ”lithos”, joka tarkoittaa kiveä, mikä viittaa sen suomumaiseen ulkonäköön.

Lepidoliitti esiintyy yleensä vaaleanpunaisina, laventelin sävyisinä tai violetinvärisinä, vaikka sitä voidaan löytää myös muissa väreissä, kuten valkoisena, harmaana ja jopa keltaisena. Sillä on helmiäinen tai lasimainen kiilto ja se näyttää usein hilseilevältä tai kerrostuneelta rakenteelta. Lepidoliitti on suhteellisen pehmeä mineraali, sen kovuus vaihtelee 2,5:stä 4:ään Mohsin kovuusasteikolla.

Lepidoliittia löytyy yleisesti pegmatiittikivien ja liuskeiden joukosta. Se on myös tärkeä litiumin lähde, koska se sisältää suhteellisen suuria määriä litiumia. Lepidoliittia käytetään litiumin tuottamiseen sekä muissa teollisissa sovelluksissa, kuten lasien ja keramiikan valmistuksessa.

Lisäksi lepidoliittia käytetään usein myös korukivinä. Sen kauniit värit ja kerrostunut rakenne tekevät siitä suositun korukivivalinnan. Lepidoliittikorut voivat olla esimerkiksi riipuksia, rannekoruja tai korvakoruja.

On myös syytä mainita, että lepidoliittiä pidetään joskus myös ”rentoutumisen kivenä” tai ”mielen rauhoittajana”. Sitä sanotaan edistävän rentoutumista, rauhoittavaa uneen ja lievittävän stressiä. Tätä ominaisuutta hyödyntäen lepidoliittia saatetaan käyttää myös esimerkiksi meditointiin tai joogaharjoituksiin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lepidoliitti torni”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *