Ankh riipus

20,00 sis. ALV

”Ankh on egytptin historian yksi tärkeimmistä symboleista.”

Egyptissä valmistettiin myös ankh-symbolia esittäviä amuletteja. Ankh tunnetaan myös suojelusamulettina ja se on myös liitetty hedelmällisyyteen. Ankh-merkkiä käytettiin egyptiläisessä taiteessa usein kuvaamaan veden elämää antavaa voimaa. Esimerkiksi jumalat saatettiin esittää kaatamassa vesiastiasta ankh-merkkejä faaraon päälle.

Ankh oli muinaisessa Egyptissä myös suosittu koriste-elementti temppeleiden seinissä ja pylväissä. Se esiintyy usein yhdessä ”pysyvyyttä” merkitsevän djed-hieroglyfin kanssa. Nykyisin ankh on suosittu symboli popolaarikulttuurissa, erityisesti rock-musiikkiin liittyvässä taiteessa.

Riipus ja ketju ovat koruterästä. Ankh symbolin korkeus on 45mm

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Ankh-risti on muinaisegyptiläinen symboli, ”egyptiläinen risti”. Se on yksi muinaisegyptiläisen kulttuurin tunnetuimmista symboleista ja se edustaa elämän voimaa ja jatkuvuutta.

Ankh-risti on peräisin muinaisesta egyptiläisestä hieroglyfistä, joka tarkoitti ”elämän henkeä”. Ristin muotoinen osa edustaa maallista elämää, kun taas ympyränmuotoinen yläosa edustaa taivasta ja ikuista elämää. Ankh-risti on siten symboli maallisen ja iankaikkisen elämän yhteydestä.

Ankh-ristiä käytettiin monissa muinaisegyptiläisissä seremonioissa ja se oli myös yleinen symboli amuleteissa ja koruissa. Sitä pidettiin myös suojelusamulettina, joka auttoi suojelemaan ihmistä pahalta ja varjelemaan elämää.

Ankh-risti on edelleen suosittu symboli ja sitä käytetään usein koruissa ja tatuoinneissa. Se edustaa yhä elämän voimaa, jatkuvuutta ja henkistä kasvua.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ankh riipus”
Review now to get coupon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...